torstai 5. helmikuuta 2009

Joku kultainen lohikäärme tai mikä lie

Tänään en ehtinyt käydä lounaalla, koska palkanlaskennan pilkunnussinnan (hei, olipas se lyyrinen sanapari!) takia kävin hieman rukkaamassa veroprosenttia alaspäin siitä 60%:sta, joka tammikuun palkasta pidätettiin. Olisi sen voinut tehdä varmaan puhelimitsekin, mutta kun Verotalo oli siinä ihan huudeilla ja toimistorakennuksen omassa raflassa nyt oli jotain puolivillaista moskaa, niin sama se oli käydä ruokatunnilla hakemassa verokortti. Verotalossa koko henkilöstö oli ilmeisesti ajoittanut ruokailunsa tuohon samaan aikaan, koska koko tiskirivistön takana oli kokonaista yksi virkailija. Siellä minä sitten tunnin istuin ja palatessani kävin ostamassa sämpylän sekä virvoitusjuoman sieltä ruokalasta, johon en siis mennyt lounaalle. "Ihan hyvä etten mennyt", aprikoin, koska se ruoka siellä näytti ihan hirveältä.

Meinasi se verokortti jäädä kuitenkin viemättä, koska toimitusjohtajaa ei tällä viikolla ole muiden kiireiden lomassa juurikaan näkynyt. Ja konsultointipuolen pomoakaan ei ole kyllä oikein muuten nähnyt kun kerran ehtinyt moikata, mutta tämä nyt ei taas kuulu tähän. Mistäs minä olinkaan kirjoittamassa? Ai juu.

Töiden jälkeen ajattelin, että haenpas esimerkiksi kiinalaista ruokaa syötäväksi kotona, kun ei siellä ole oikein voinut mitään kokkaillakaan puoleen vuoteen. Päätin optimoida ajankäyttöni ja mennä New Chinese Foodin, Nguyen Cao Su'n, Golden Unicornin, Kim Longin, Rose Gardenin, Lotus Ga--äh, kyllä te tajuatte pointin, sijasta Ly's Gardeniin Tullintorilla. Se oli siinä matkan varrella kivasti eikä tarttenu säätää tuolla ku oli kylmä ja... no, kyllä te tiiätte!

Ei siitä oikein mitään voinut sanoa. Ihan hyvää se oli, mutta näin laskusuhdanteiden aikana annosten hinnat nousevat ja ko'ot pienenevät. Aivan, siinä on se heittomerkki, koska se erottaa kahta peräkkäistä eri tavuihin kuuluvaa vokaalia! Mistä minä nyt taas puhuinkaan? Tässä on nyt ollut kaikenlaista muutakin mielessä.



Onko se teelautanen? Onko se jugurttipurkki? No vittu ei vaan seittemän euron nuudeliannos, saatana!

Chop Suey -keitto oli kyllä kieltämättä ihan hyvää, samoin Pekingin kana, ja laadullisesti tämä voi hyvinkin olla hieman keskimääräistä parempi kiinalaispaikka. Silti annoskoko oli vähän pettymys ja ruoatkin ehtivät jäähtyä, kun tässä on ollut nyt vähän muut asiat päällimmäisinä mielessä. Esimerkiksi nyt kylppäriremontti ja se yks projekti, jolla on kiire.




Niin ja tässä pitäis nyt vielä ripustaa pyykit ja etsiä rokotuskortti ja valita ne kylpyhuoneen kaakelit ja nukkua jokunen tunti. Mitä minä olinkaan tekemässä? Jotain ruokablogikirjoitusta? Ei minulla tällaiseen ole aikaa!

Ei kommentteja: