perjantai 13. helmikuuta 2009

Arvostelu kaikesta

june: Minusta tuntuu että jumitan tänään. Nyt on perjantai ja olemme pelanneet Wikipedia-juomapeliä teemalla "junttius", käyneet lounaalla Napolissa (ihanaa) ja syöneet take-away-ruokaa kotona. Lisäksi olemme nauttineet pari olutta ja meillä on valkoviiniä ja vodkaa. Mitä me tässä arvostelemme siis?

Joonas:
Ravintoa.

june:
Päivällä puhuimme myös siitä, että juhlistaisimme sitä, että Unix-aika saavuttaa reilun puolentoista tunnin kuluttua arvon 1234567890. Minulle tästä tulee mieleen UV-juhlinta, luultavasti tuon tietyn ajan odotuksen vuoksi. Entä sinä? Tuntuuko sinusta, että nyt juhlitaan vaikkapa vappua?

Joonas:
Ei tunnu, koska Wappuna pidetään teekkarilakkia.

june: Ei nyt kyllä toisaalta ole nakkeja ja perunasalaattiakaan. Eikä raketteja, tosin se on vain hyvä, koska inhoan niitä. Ei tämä kai sitten muistuta mitään juhlintaa, ellei vuosituhannen vaihdetta lasketa mukaan.

Joonas
: Vuosituhannen vaihteessa oli myös uudenvuodenaatto, minkä johdosta silloin asiaan taisi kuulua jokunen ilotulite. En ole varma, koska se oli vähän sekava tapahtuma. Joka tapauksessa haluaisin kertoa sen, että tämänpäiväinen pasta-mikä-lie-trattoria-di-piscina maistui vähän mämmiltä. Siis se, joka oli Napolin lounaslistalla ja sisälsi salamia, ananasta ja jalapeñoja. Se maistui mämmiltä. En tajua miksi.

june:
Minun mielestäni ananas ei kuulu pastaan. Mutta hyvä että tarkensit mitä söit, koska kuitenkin rohmusit puolet minunkin savupororiista-herkkutatti-kerma-pastastani ja sen jälkeen olet syönyt myös Chop Suey -keittoa ja Pekingin kanaa sekä haarukallisen paistettuja nuudeleitani, puhumattakaan tuosta pinaattikeitosta, jonka juuri noudit mikrosta.

Joonas:
Pinaattikeittoon pitäs kyllä olla kananmuna.

june:
Niin pitäisi. Muistan kyllä mistä tuo lause on peräisin: istuimme poliisilaitoksella viime kesänä ja olin tekemässä rikosilmoitusta käsilaukkuvarkaudestani. Sitä ei koskaan löytynyt mistään ja se oli varsin ikävää. Laukun mukana menetin myös kotiavaimeni, työpaikan avaimet, kaikki korttini (lukuunottamatta äidiltä saatua postikorttia Tukholmasta) ja muut tärkeät henkilökohtaiset tavarani.

Joonas: Kyllä. Siellä vieressäni istui joku kehitysvammainen, joka sanoi näin: "Äiti ostaa viiliä kaupasta. Äiti ostaa greippimehua ja leipää. Pinaattikeittoon pitäis kyllä olla kananmuna." Hauska yksityiskohta on se, että nykyäänkin mennessäni töihin poliisiaseman ohi minua tulee joka aamu sama kehitysvammainen vastaan. Kutsun häntä tuttavasti keharikelloksi: jos hän tulee vastaan ennen poliisiasemaa, olen ajoissa. Jos sen jälkeen, olen myöhässä. Yhtenä aamuna meillä oli jopa pieni keskustelunpoikanen. Minä pidättelin pahoinvoivana oksennusta (en krapulan, vaan sairauden takia) ja hän tervehti minua tuttavallisesti sanomalla "byörgh".

june: Tuo on todella kätevää, koska tiedät milloin pitää pistää juoksuksi ja koska voit lampsia normaaliin tahtiin. Ja on varsin liikuttava tuo ensikohtaamisenne, ihanaa että minä toin teidät tuolla tavalla yhteen. Ei ihme että latkit tällä hetkellä pinaattikeittoa ilman kananmunaa. ;)

Joonas: Minusta on jotenkin outoa, että normaalisti hän vain kävelee poliisiaseman ohi, mutta tuolloin oli siellä sisällä. Ja yhtenä aamuna keharikelloni oli hieman epäkunnossa, koska hän oli syystä tai toisesta pysähtynyt lukemaan poliisiaseman edessä olevan postilaatikon tekstiä. Ehkä minun pitäisi jonakin aamuna yrittää tehdä rikosilmoitus ja kokeilla, tulisiko hän perässäni sisään. No, mutta entäs se ruokapuoli? Minusta tuo pinaattikeitto oli ihan syötävää, joskin laitosmaista. Vähän kuin sairaalassa olisi.

june: Olisipa minullakin keharikello; näen kyllä melkein joka aamu työmatkallani kehareita, mutta saadakseni heidän matkustusajoistaan itseeni ja aikatauluihini viittavan käsityksen minun pitäisi olla kryptologi. Tosin eilen törmäsin entiseen työntekijääni, joka ystävällisesti huomautti minun tehneen hänelle työtodistuksessa sukupuolenvaihdoksen. Ravinto? Tuo vodkakola on ihan hyvää ja lounas Napolissa oli parasta hetkeen. Edellinen paras taisi olla edellinen lounas Napolissa.

Joonas: Mutta se maistui mämmiltä! Miten kermapohjainen salami-ananas-jalapeño-pasta voi maistua mämmiltä?

june: minun savuriista-herkkutatti-kermakastike-pastani ei maistunut mämmiltä. Sanoin jo, että ananas ei kuulu pastaan. Mitä tästä voisi päätellä?

Joonas: No ei ehkä kuulu, ei, mutta ei siihen kuulu mämmikään! Ja mitä maistoin noita sinun vermisseleitäsi tuolta New Chinese Foodista, niin ne maistuvat joltain vahaliiduilta tai joltain. Onkohan makuaistini kärsinyt tästä poskiontelontulehduksesta ja siitä, että työskentelen vedenpuhdistamon ja rikkinäisen viemärin välissä?

june: Lol, meinasit kirjoittaa poskiontelotulehduksen erikseen. No eivät ne nuudelit häävejä olleetkaan, niissä olisi normaalisti enemmän lihaa. Nyt niissä oli ehkä neljä lihapalaa. Syö toki. (Tätä ennen siis Joonas kaivoi nuudelijämät esille ja ilmoitti, että "nää pitäs syyvvä"). Mutta Pekingin keitto oli hyvää! Harmi vaan että sitä oli puolet vähemmän kuin normaalissa annoksessa ja on se muutenki ylihinnoiteltu. Olisipa keittiö, jotta voisi tehdä oikeaa ruokaa, saatana. Esimerkiksi sushi ja blinit ovat opettelulistallani.

Joonas: Tuo viini, jota me ostimme... se ei ole kyllä järin hyvää. Pitääkö minun nyt kipaista tuonne jääkaapille tarkistamaan sen nimi?

june: Kipaisepa. Tämä viini on pahaa. Minä pidän kuivista viinistä, mutta en pidä siitä että joku teollisuusimuri tunkeutuu suuhuni ja imaisee ikenetkin rutikuiviksi. Tämä on kitkeränkatkeraa siivousmopin imeskelyä. Yäk.

Joonas: Tätä voisi luonnehtia sellaiseksi hallaiseksi myöhäissyksyn maanantaiaamuksi jonkun helvetin metallisorvaamon pihalla. Sellaiseksi, että äijät siinä ennen töiden alkua kärvistelevät kylmässä tuulessa ja kiroilevat. Samanlaisia vilunväreitä, kärvistelyä ja kiroilua tuokin aiheuttaa. Ja ai niin - mikä se viini oli? Cape Gold, Chenin Blanc, Etelä-Afrikka, kolmen litran laatikko, mitä lie Alkossa maksanut, 23 euroa?

june: Oletko varma, ettei 2-3 noista kiroilijoista hirttäytynyt? Tämä on itsemurhaviiniä. Laatikkoviineissä on monta todella hyvää tuotetta ja minun mielestäni niitä dissataan ihan suotta, mutta tämä on yksi tuote, joka olisi ehdottomasti saanut jäädä suunnitteluasteelle.

Joonas: Hardy's Bin. Jos haluatte laatikkoviiniä, ostakaa Hardy's Biniä. Älkää ostako tätä.

june: Voiko tässä liputtaa? En löydä nyt yhtäkkiä koneeltani muita lippuja kuin Neuvostoliiton ja sinun kalsarisi (ne, joissa on ruskeita raitoja?). Mutta kyllä, tuo Hardy's on paras laatikkoviini ikinä, ever, forever. Ja niin edelleen montakokertaaever. Noh, tämän kalvotussinmakuisen aineen kanssa jatketaan.

Joonas: Olen imuroinut kyllä kovalevyllesi myös ABDL Pride -lipun. En ole kyllä varma, mihin.

june: D-levyn juureen.

Joonas: Ei sinulla ole D-lev

2 kommenttia:

june kirjoitti...

Olenpas ollut humalassa.

Ilkka kirjoitti...

Ooh, lisää ruoka-arvosteluja, lisää :)