lauantai 28. toukokuuta 2022

Keväinen juomanmaistelusessio


Halipatzuippa taas kaikki lukijat ja lukijanmieliset! Sori etten oo päivittäny kahteentoista vuoteen mutta piti pestä pyykkiä. Täällä olis nyt tällanen entisten naapureideni luota laadittu keväinen juomakatselmus.

Oluena ei häävi, nesteenä ihan ok

Haaparannasta tarttui mukaan Norrlands Guldin export-versiota (5,3%). Systembolagetin myydyin olut vuonna 2008 on vähän hämmentävä tapaus. Se ei maistu miltään muulta kuin tölkiltä johon se on säilötty. Herääkin väistämättä kysymys, että miltä se mahtaisi maistua nautittuna esimerkiksi lasipullosta, tyhjiöstä tai Taylor Swiftin kainalosta. Oluena tämä ei ole kovin kaksinen, mutta ylipäätään juomana tai muuna nesteenä se on ihan kelvollinen. "Hyvää ruotsalaista Pirkka-kaljaa. Vähän erilaista Pirkka-kaljaa. Erityisesti pidin hinnasta. Ruotsalaiset ovat todellakin yhtä hyviä tekemään olutta kuin pelaamaan jääkiekkoa." 2.275/5.0.


Sä oot Made In Taiwas beibe, sä oot pullo hunajaa

Vapunpäivänä 2010, joskus puoli kahdentoista aikaan yöllä könysin naapureideni luokse mukanani matkalaukku. Intoa hehkuen avasin laukun, joka oli täynnä itsetehtyä simaa. Kaksikymmentä vitun pulloa. Kaiken lisäksi se maistui aivan perseeltä. Kaikki vihaavat minua tämän takia edelleen ja kutsuvat "Persesima-Joonakseksi".

Nyt yritin hyvittää asian ja toin pullon oikeaa simaa (Jack Ratt Traditional Mead). Ja kun sanon "simaa", tarkoitan oikeastaan hunajaviiniä. Tuoksua kuvataan "hunajaiseksi ja siitepölyiseksi" ja makua "yllättävän vähän makeaksi". Olen jälleen hämmentänyt naapurini simalla! Kukaan ei tunnu uskovan että tämä on simaa tai että siinä on alkoholia, mutta ilmeisesti pullo on yllättänyt iloisesti. Raati antaa simalle pisteitä 3.55/5.0.


Et tu, brut?

Niin kuin tuuli Alsacen lehvästöjä hellii, samalla tavalla huppuun kolahtaa tämä kuohuviini jonka nimeä en jaksa nousta tarkastamaan. Sen viherherukkainen laulu peittää Afroditen lailla polyfoniallaan alleen koko muun ambienssin. Voin kuvitella olevani pieni kauris kesäisessä turrikonvetiossa. Delegaatiomme antaa tälle viinille keskimääräisen arvosanan 3.0/5.0.

Jaa se nimi oli Bestheim Cremant d'Alsace Brut tai joku.

Taskulämmin sitruunasamarin 

Seuraavaksi juodaan jonkinlaisen kuningasajatuksen johdosta lämmintä sitruuna-Ramlösaa (niin ikään Haaparannasta). Sitä kuvaillaan vetiseksi ja alkoholittomaksi, mikä selittyy osittain sillä että se on pelkkää sitruunavissyä.

Pisteitä 2.975/5.0.

Mikä sitten olisi ansainnut täydet viisi pistettä? Raati esittää ehdotuksiksi mm. Dr. Pepperiä ja rasvatonta piimää, mutta ei pääse yksimielisyyteen.

Jääkarhu, pähkinä ja rakkaus 

Huomasittekos, miten tökerösti sain tähän upotettua tähän tekstiin jo toisen miljoonasadeviittauksen? Tässä pullossa on jääkarhun kuva ja se on kuulemma mm. pähkinäinen.

Espanjan jäätiköiltä(?) ponnistava Nivarius Tempranillo Blanco 2019 nönnöö jotain jotain on viini. Siinä on korkkikorkki, joten jos joskus aiotte juoda sitä Luuppi ry:n kerhotiloissa, niin ottakaa oma korkkiruuvi mukaan ettette joudu eksänne ikkunan alle huutamaan korkkiruuvia lainaan keskellä yötä. Kokemusta on.

Tänään kuitenkin korkkiruuvi on hänessä ja viini saadaan juotua. Se saa arvosanaksi 3.525/5.00.

Tämän perusteella juomat päätyivät seuraavaan järjestykseen:

5. Norrlands Guld 

4. Lämmin sitruuna-Ramlösa 

3. Skumppa

2. Jääkarhuviini

1. Sima

No niin, seuraavaan kertaan! Tavataan 2034!










Ei kommentteja: